Framstående ögonkirurgi på USÖ

Ögonkliniken på USÖ kännetecknas sedan lång tid av en framstående högspecialiserad ögonsjukvård som framför allt omfattar näthinne- och hornhinnesjukdomar. Patienter remitteras till kliniken från hela Sverige och även från andra länder.

Med nya operationsmetoder på näthinnan
I och med vår stigande ålder ökar också problem med ögonsjukdomar. Men vid Universitetssjukhuset Örebro finns kvalificerad forskning och vård som kan hjälpa patienter över hela landet som riskerar att förlora synen på grund av sjukdomar eller skador på ögats näthinna och i gula fläcken.
Läs mer ...

Ny behandling kan ersätta transplantation av hornhinnor
Ögonkliniken bedriver flera forskningsprojekt för att studera effekten av Corneal Collagen Crosslinking (CXL). Denna behandling har utvecklats för att stoppa sjukdomsförloppet vid keratokonus ett tillstånd som innebär att hornhinnan blir gradvis konformad.
Läs mer ...

Fantastiska framsteg för behandling av åldersförändringar i gula fläcken
Åldersförändringar i gula fläcken, så kallad makuladegeneration har fram till nu varit den vanligaste orsaken till bestående synnedsättning hos äldre personer i Sverige och övriga västvärlden.
- Under de senaste åren har det skett fantastiska framsteg i behandling av den mer ovanliga fuktiga formen av makuladegeneration, berättar Ingrid Johansson, överläkare på Ögonkliniken vid Universitetssjukhuset Örebro.
Läs mer ...


Sidan granskades den 22 oktober 2012

Innehållsansvarig: Eva Karlsson

Publicerad av Anne Billros