Reumatologi i centrum på nationellt möte i Örebro

Sara Bucher, verksamhetschef- Reumatologi är en specialitet, som befinner sig i en dynamisk utveckling. Nya behandlingsmetoder och stora vetenskapliga upptäckter sker årligen, säger Sara Bucher, verksamhetschef på Reumatologiska kliniken, Universitetssjukhuset Örebro.
 
I fyra dagar kommer reumatologi stå i centrum i Örebro när Svensk Reumatologisk förening och Reumatologiska kliniken vid USÖ står som värdar för Reumadagarna - ett årligt nationellt möte som samlar olika professioner som arbetar med reumatologi.
- Vi har lyckats få hit några av världens mest framstående forskare inom reumatologi. Det är Betty Diamond som och Carol Langford, från USA och de kommer delge sina senaste insikter inom sina respektive områden: systemsjukdomen SLE och blodkärlsinflammationer, berättar Sara Bucher.
 
Nya behandlingar
- Reumatologi är ett brett område där många sorters behandlingar finns och där mycket forskning pågår. En av våra stora utmaningar är att de nya landvinningarna från forskningen ska bli implementerade och tillgängliga för patienten direkt i den kliniska vården. Mötet blir en form av fortbildning för alla inblandade i vården.
 
Bjuder in patienter
Reumatologiska sjukdomar kan drabba män och kvinnor i alla åldrar. Smärta och inflammation, ofta i lederna, är en gemensam nämnare.
- Det är viktigt att patienten blir en kunnig aktör i sin egen vård. Vi arbetar mycket med att involvera patienter i vården och vi har också bjudit in patienter till ett av våra lokala symposier för att diskutera pedagogik i vården, förklarar Sara Bucher.

 

Stolta över vården på USÖ
Sammanlagt kommer 200 personer till Reumadagarna i Örebro. Det är allt från specialistläkare, sjuksköterskor, kuratorer, arbetsterapeuter och även patienter. För oss på USÖ betyder det mycket att nätverka med andra aktörer i Sverige och det känns fantastiskt att få visa upp vårt fina sjukhus och de möjligheter som finns i vårt landsting, avslutar Sara Bucher.

Program Reumadagarna 1-4 april 2014
http://www.malmokongressbyra.se/reumadagarna

 


Sidan granskades den 31 mars 2014

Innehållsansvarig: Sara Bucher

Publicerad av John Swensson